Workshops en trainingen

Tijdens mijn opleidingen heb ik me verdiept in de wetenschap van (hoog)begaafdheid, coaching en mindset. Daarna ben ik zelf aan de slag gegaan en heb concepten ontwikkeld om leerlingen eigenaarschap te leren en te stimuleren een groeimindset te ontwikkelen. De executieve functies zijn daarbij de basis. Hoewel ik de theorie erg belangrijk vind, zal ik in workshops en trainingen zo snel mogelijk met de cursisten de stap naar de praktijk maken.

Praktisch aan de slag met een theoretische onderbouwing!

Workshop ‘(Hoog)begaafdheid in de klas’

Begaafde leerlingen in de reguliere klas; hoe maken we als drukke leerkrachten hier tijd voor en hoe worden ze zo goed mogelijk bediend? Het aanbieden van uitdagend werk is onvoldoende, deze leerlingen hebben hulp nodig bij de aanpak en het ontwikkelen van hun vaardigheden. In deze workshop krijgen leerkrachten veel praktische handvatten om een plan van aanpak te maken dat echt werkt en als doorgaande leerlijn kan worden ingezet in de gehele school.

Workshop ‘Groeitorens’

In deze workshop krijgen leerkrachten, IB-ers en/of directeuren een eenvoudige of meer uitgebreide uitleg over de executieve functies en uitleg van de tool ‘Groeitorens’ om in de klas deze vaardigheden op een eenvoudige manier te stimuleren. Inbegrepen is het werkboek ‘Groeitorens’ om meteen praktisch aan de slag te gaan.

Incompany Training ‘Plusklas opzetten’

Bij het starten van een plusklas komt veel kijken. Nagedacht moet worden over aanmeldingen, werkwijze, communicatie en onderwijsinhoud. In meerdere sessies bied ik een teamtraining aan waarbij ik mijn jarenlange ervaring in de praktijk inzet en mijn eigen werkwijze desgewenst zal delen.

Een plusklas moet bij een school en/of een vereniging passen, dus elk traject vergt maatwerk. Tijdens het traject zal ik met een door de school samengesteld team van leerkrachten en/of IB-ers organisatie en onderwijsinhoud van de nieuwe plusklas onderzoeken en vastleggen in een plan van aanpak.

Incompany Training ‘Beleidsplan HB’

In dit traject, bedoeld voor een door de school opgezet team van IB-ers, HB-coördinatoren en/of directeuren wordt gezamenlijk een beleidsplan opgezet met een doorgaande lijn voor de aanpak van (hoog)begaafde leerlingen in de school. Aan bod komen mindset, executieve functies en andere relevante theorieën om tot een verantwoord aanbod te komen. Elk traject is maatwerk en het doel is een aanpak te ontwikkelen die goed past bij de reeds aanwezige onderwijsmethodes op de school. 

Belangstelling? Neem contact op voor de mogelijkheden!


“Als je een schip wil bouwen, moet je werklui niet opdragen hout te verzamelen, je moet niet het werk verdelen en orders geven. Leer in plaats daarvan mensen eerst te verlangen naar de eindeloze zee.”

 Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944)


%d bloggers liken dit: